Accumachines in opmars

Voor de aanschaf van de meeste tuinmachines moet je de keuze maken voor een accumachine, elektrische machine of motormachine. Over het algemeen zijn motormachines krachtiger, wat dan ook de voornaamste afweging is voor een motormachine. Elektrische machines hebben het grootste voordeel niet opgeladen te hoeven worden. Echter, de accumachines zijn de laatste jaren in opmars. Lees in deze blog waarom.

Gebruiksvriendelijk

Accumachines zijn licht, geven weinig lawaai en zijn eenvoudig te bedienen. Daar komt nog bij dat deze machines de laatst jaren ook nog steeds krachtiger worden. De kloof met de motormachine wordt hierdoor steeds kleiner, dus geen wonder dat de accumachine in de lift zit. Een andere reden voor een motormachine is de duur van gebruik. Een accu zal bij gebruik immers langzaam leeg raken, wat voor oponthoud kan zorgen. De nieuwste accu´s gaan echter zo lang mee, dat je wel erg enthousiast in je tuin bezig moet zijn voor je met een lege accu komt te zitten. Nieuwe technologieën verbeteren ook de levensduur van batterijen.

Duurzaam

Mocht je toch nog twijfelen, dan kan het milieuaspect ook een goede overweging zijn voor een accumachine. Er is immers geen uitstoot en je hebt weinig onderdelen nodig ter onderhoud. En vergeet natuurlijk ook niet de duurzame relatie met je buren, nu je ze niet meer hoeft te ergeren met geluidsoverlast.

STIHL COMPACT AccuSysteem

De nieuwste Stihl Compact accu´s voldoen aan deze nieuwe technologieën voor particulieren. Zoals de naam al doet vermoeden is het een compact syteem, met oog voor ergonomie en werkplezier.
Bij TuinTools vind je deze Stihl Compact accu’s voor je kettingzaag, heggenschaar, trimmer en bladblazer.

Stihl accu-machines