Beheers jij de maaitechniek voor de motorzeis

Om optimaal te werken met de motorzeis is het handig om enkele maaitechnieken te kennen. Dit is voor iedereen vrij snel te leren en al doende leer je het steeds beter. De basis maaitechniek is om de motorzeis van rechts naar links te bewegen en geleidelijk vooruit te gaan. Doordat de motorzeis zelf tegen de klok in draait, val het gemaaide gras dan op je gemaaide stuk gras.

Wanneer je stevig onkruid tegen komt dan is het handig om in twee richtingen te maaien. Eerst maai je het stuk onkruid met een beweging van rechts op het bovenste gedeelte van het onkruid en vervolgens met de een terugkerende beweging naar links het onderste deel. Wil je erg hoog gras maaien dan kun je deze techniek ook gebruiken.

Heb je een groot stuk gras dat gemaaid moet worden dan verdeel je stuk grond in vakken. Verdeel het te maaien oppervlakte in vier stukken. Vervolgens werk je van buiten naar binnen. Staat er een obstakel waar je omheen moet maaien dan maak je gebruik van een maaidraad.

Een sloot kant of een helling maai je per strook. Maai een strook parallel met de helling en keer terug over het gemaaide stuk strook. Vervolgens maai je de volgende hoger liggende strook. Het gemaaide gras zal dan ook weer op de gemaaide strook vallen.

De motorzeis van Stihl is handzaam in gebruik en heeft een goede prijs – kwaliteit verhouding. Denkaan de motorzeis Stihl FS 55 met een maaimes van 230-2. De motorzeis weegt slechts 4,9 kilo.

motorzeis maaitechniek