Benzine of elektrische verticuteermachine STIHL?

Een verticuteermachine zorgt voor verluchting van je gazon. Advies is om enkele keren per jaar te verticuteren zodat het gazon vrij komt van mos en vervult gras. Stil heeft krachtige verticuteermachines in zijn assortiment. Bij Tuintools heb je de keus tussen de elektrische RLE 240 of de benzine RL540 verticuteermachine. Welke het beste is voor jou is afhankelijk van je wensen en gazon. Wellicht dat deze blog je verder helpt in het keuzeproces.

STIHL RLE 240

Dit is de elektrische variant die uitermate geschikt is voor kleine gasperken. Het heeft een werkdiepte tot 15 centimeter, werkbreedte van 34 millimeter en weegt slechts 16 kilogram dankzij de polymeer behuizing. De licht lopende wielen zorgen ervoor dat je geen kracht hoeft te zetten dat hij makkelijk te besturen is. Toch zal deze machine moeiteloos verluchting geven aan jouw grasveld. De handzame duwboom zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt transporteren en opbergen. Ga je voor efficiëntie dan is dit jouw machine.

STIHL RL 540

Voor grotere grasvelden en/of wanneer je een diepere en bredere werkveld hebt dan is dit de STIHL RL 540 een betere optie. Deze motormachine heeft namelijk een werkbreedte van 38 centimeter en een werkdiepte tot 25 millimeter met 6 standen. Met krachtige motor uit de de Kohler serie kun je het gazon optimaal verticuteren. Het gewicht blijft beperkt tot 33 kilogram door de stevige polymeer behuizing die bovendien bestand is tegen langdurig gebruik. Ook deze machine heeft een draaggreep en inklapbare duwboom om makkelijk op te bergen.