Brandstof voor je tuinmachines

Voor alle motormachines geldt dat deze brandstof nodig hebben om te kunnen functioneren. In alle 4 takt motoren kun je gewone normale Euro Loodvrije benzine gebruiken. In alle 2 takt motoren kun je Euro Loodvrije benzine en tweetakt olie mengen. Veel mensen denken dat er geen onderscheid is in brandstof en kijken voornamelijk naar de prijs. Toch is de brandstof erg bepalend voor de werking en levensduur van je machine. Goede brandstof houdt de motor schoner en zorgt dat deze goed blijft starten.

Uitstoot

Misschien nog wel belangrijker is de uitstoot. Niet alleen vanwege de stoffen die je zelf inademt, maar ook voor het milieu is het belangrijk om de juiste brandstof te kiezen. Voor je kettingzaag, bosmaaier, heggenschaar en grasmaaier raden wij Aspen alkylaatbenzine aan. Dit is substantieel beter voor mens, machine en milieu. Aspen benzine bevat namelijk vrijwel geen schadelijke stoffen zoals zwavel, benzeen en aromaten. Hierdoor is Aspen 99% schoner dan gewone benzine.  Hierdoor zijn de uitlaatgassen beduidend minder schadelijk en wordt het risico op kanker door blootstelling aan benzeen beperkt. Als gebruiker merk je het verschil met gewone benzine meteen, zo heb je geen last van irritaties aan je ogen en luchtwegen, geen hoofdpijn en misselijkheid. Overal waar mensen direct in aanraking komen met brandstofdampen en uitlaatgassen is Aspen een goed alternatief.

Aspen 2

Aspen 2 is speciaal voor tweetaktmotoren. Deze brandstof is te gebruiken voor alle tweetaktmotoren die een mengverhouding van 1:50 voorschrijven. Omdat de 2-taktolie van Aspen aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, kan Aspen 2 vaak ook gebruikt worden voor tweetaktmotoren die een andere mengverhouding voorschrijven. Aspen 2 is geschikt voor kettingzagen, bosmaaiers, heggenscharen, bladblazers, doorslijpers, grondboren, trilmachines, brommers en andere tweetaktmachines en voertuigen.

Aspen 4

Aspen 4 is speciaal voor viertaktmotoren. Deze brandstof is te gebruiken in alle viertaktmotoren waarin Euro 95 ongelood gebruikt wordt. Aspen 4 is geschikt voor grasmaaiers, tuintractoren, boten, golfwagens, bladblazers, grondfrezen, aggregaten, pompen en andere viertaktmachines en voertuigen. Het is de meest hoogwaardige kwaliteit benzine die op dit moment technisch haalbaar is.

Bovendien kan Aspen gewoon in de machine blijven zitten wanneer deze lange tijd stilstaat, zoals tijdens de winterperiode. Alkylaatbenzine is namelijk jarenlang houdbaar.