De mooiste tuinen van Nederland

In onze blogs bespreken we vaak hoe je je eigen tuin naar wens kunt maken en onderhouden, zodat je er maximaal van kunt genieten. Uiteraard is het heerlijk om van je eigen stukje groen te genieten, maar het is ook heel leuk om andere tuinen te bezoeken. Wat mooi is, is natuurlijk relatief, maar in deze blog lichten we de tuinen uit die wij het mooiste van Nederland vinden.

 1. Keukenhof
  In de keukenhof in Lisse staan meer dan zeven miljoen bloembollen met wel 800 verschillende tulpen. Het is dan ook niet voor niets een belangrijke toeristische trekpleister. Er zijn schitterende bloemenshows en evenementen. Je kunt er terecht van maart tot en mei, zodat alles mooi in bloei staat. Een ticket voor een volwassene zit op €17,-
 2. De Bollenstreek
  Als je toch eenmaal in Lisse bent, kun je de Hollandse bloemenvelden in de bollenstreek niet overslaan. Ze zijn al meer dan 400 jaar het symbool van de Bollenstreek. De combinatie van afgegraven duinen en zeelucht zorgen ervoor dat de bloembollen optimaal groeien.
 3. Landgoed Clingendeal
  In Landgoed Clingendeal vind je tuinen met indrukwekkende boomgroepen en veel water. Naast de geweldige tuinkunst zijn er ook prachtige gebouwen te bewonderen. het landgoed ligt tussen Den Haag en Wassendaal en is vrij toegankelijk.
 4. Kasteeltuinen Arcen
  Helemaal in het zuiden van het land vind je de kasteeltuinen Arcen. Hier vind je een van de meeste veelzijdige bloemen- en plantenparken van heel Europa. Het park heeft meer dan 15 verschillende tuinen met een totale grootte van 32 hectare. Je kunt hier van april tot november terecht en een ticket kost €16,50 voor een volwassene.
 5. Botanische tuinen
  In de Botanische tuinen in het centrum van Utrecht kun je makkelijk een paar uur rondlopen. De tuinen zijn schitterend aangelegd en de vlindertuin is ook echt de moeite waard. Elke seizoen heeft zijn eigen charme, dus je kunt hem het hele jaar door bezoeken. Deze tuinen zijn vrij toegankelijk.

Uiteraard kent Nederland zoveel meer mooie tuinen, maar dit is toch echt wel onze top 5.