Een kindvriendelijke tuin

Een tuin is een plek om te genieten. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Hoe lekker is het om zelf op het terras te genieten van een goed boek, terwijl de kinderen heerlijk spelen. In deze blog geven we drie tips om je tuin netjes, maar ook kindvriendelijk te maken.

Kindvriendelijke ondergrond

Een zachte ondergrond is fijn om op te spelen. Gras is hier erg handig voor. Hier kunnen kinderen lekker op voetballen of spelletjes doen. Ook zelf kun je hier een kleedje op leggen en samen genieten van de zon. Mocht je zo min mogelijk onderhoud aan je tuin willen, dan is kunstgras ook een goed alternatief. Onder de schommel of zandbak kun je houtsnippers gebruiken als ondergrond. Dit is een goedkope oplossing die er ook nog eens mooi uitziet. Bovendien heeft het een dempende werking, wat voor kinderen ideaal is. Zijn je kinderen erg actief? Rubberen tegels zorgen helemaal voor demping bij een harde valpartij.

Planten

Hoewel veel planten veilig zijn voor kinderen, is het wel belangrijk om te weten welke planten giftig zijn. Ook zijn er planten die een irriterende werking hebben bij huidcontact. Hier vind je een volledige lijst met giftige en irriterende planten.

Erfafscheiding

Met een erfafscheiding kun je een ruimte voor jezelf creëren en de kinderen krijgen een eigen plekje. Zo kun je de tuin netjes houden en een oogje in het zeil houden. Hierbij kun je denken aan een vlonder, lage muurtjes of een buxus. In het kinderdomein kun je een zandbak plaatsen waar ze heerlijk kunnen graven en bouwen. Ook een schommel doet het altijd goed. Een andere, meer creatieve manier om een eigen ruimte voor de kinderen te creëren is een tuinhuisje of schuurtje voor de kinderen. Hiermee heb je ook direct een oplossing om het speelgoed op te bergen.