EGO of Makita accu heggenschaar?

Het voordeel van een accu heggenschaar is dat deze geen uitstoot heeft en ontzettend stil werken. In deze blog vergelijken we de EGO 56V met de Makita DUH521RF. Deze twee accu heggenscharen hebben beide een goed prijs kwaliteit verhouding en doen niet voor elkaar onder. Uiteraard zijn er wel verschillen die de keuze bij aanschaf kunnen bepalen.

EGO 56V

Deze heggenschaar heeft een werksnelheid 3000-3600 knipbewegingen per minuut, 51 cm diamant geslepen dubbelwerkend schaarblad en een knipcapaciteit van 33 mm. Deze heggenschaar doet in prestatie niet onder voor een benzine-uitvoering en is geschikt voor zowel particulieren als voor licht professioneel gebruik. De EGO POWER+ levert de hoogste energiecapaciteit van de sector in een draagbare accu. Het dubbele staalblad van 61 centimeter is lasergesneden en diamant-geslepen. Hiermee kan heel precies en glad worden afgesneden om nieuwe groei te bevorderen.

MAKITA DUH521RF

Deze heggenschaar staat bekend om zijn lage trillingen door de antivibratiesysteem. Door zijn lage geluidsproductie in combinatie met het lage gewicht maakt dit een ontzettend gebruiksvriendelijke heggenschaar. Met beveiliging voor diepontlading van de accu en de LED-indicator geeft de status aan. Een speciale coating zorgt voor een lange levensduur van de schaarmessen.

Het verschil

Beide heggenscharen hebben een krachtige Lithum-Ion accu waardoor ze stil en milieuvriendelijk zijn. Toch heeft de EGO met zijn 56 Volt een aanzienlijk krachtigere motor ten opzicht van de Makita met 14,4 Volt. Beide hebben een licht gewicht waarin de EGO met zijn 2,79 kilogram net iets lichter is dan de Makita van 3,2 kilogram.