Gazononderhoud

Voorkom een volgegooide tuin met doorgegroeid gras door uw grasveld periodiek bij te houden. Onderhoud uw gazon regelmatig met voeding en door te maaien. Zo krijgt mos geen kans om te groeien.

Gazononderhoud in het voorjaar

De zon schijnt, het is maart, lentekriebels! Tijd om uw grasmaaier uit de schuur te halen en uw gazon te maaien. Heeft u een groot gazon? Gebruik dan de juiste grasmaaier en een grastrimmer om de hoekjes perfect bij te werken.

Met een grastrimmer bewerkt u het gazon. De draadspoel is een belangrijk onderdeel van uw grastrimmer. Dit onderdeel zorgt ervoor dat u de hoekjes en randen van uw gazon met optimaal resultaat kunt bewerken. Na enige tijd kan het voorkomen dat uw spoel moet worden vervangen. Een draadspoel is makkelijk te bestellen via onze webshop.

Voor het maaien is het belangrijk eerst te verticuteren. Door te verticuteren laat u mos, oude gras en onkruid uit uw gazon. Hierdoor krijgt u een perfect resultaat.

Gazononderhoud in het najaar

Voordat de koude winter begint is het belangrijk dat gazons nog eenmaal goed worden onderhouden. Omdat het gazon in de winter veel te maken krijgt met vorst en neerslag maait u het gazon voor het laatst in oktober. Hierbij is het belangrijk om het gazon ook te bemesten en extra voeding te geven.

5 tips voor een prachtig gazon

  • Niet te kort maaien (ca. 3, 4 cm)
  • Bemest uw gazon
  • Voorkom onkruid
  • Besproei met water
  • De juiste grasmachine

Op deze manier kunt u iedere periode van het jaar genieten van een mooi gazon!

Getagged als: