Gebruik je veegmachine het hele jaar door

De herfst is een uitgesproken periode om een veegmachine aan te schaffen. Met de herfst vallen de bladeren en waait allerlei zwerfvuil op je oprijlaan. Dit wordt een vieze boel wanneer je dit niet verwijderd, waardoor dit uiteindelijk ook in je woning terecht komt. Veel veegmachines zijn tegelijk sneeuwruimers. Zo heb je het hele jaar door profijt van je nieuwe machine.

Veegmachine

Je hebt zowel zittende modellen veegmachines alsook modellen die je voor je uit loopt. Deze laatste modellen worden het meest aangeschaft voor regulier gebruik. Bij grotere oppervlakken is, net zoals een zittende grasmaaier, een zittend model aan te bevelen. De Tielburger veegmachines hebben een zeer divers aanbod, variërend van licht tot zwaar gebruik. Bij de verschillende modellen kunnen losse opvangbakken worden bijbesteld, om het opgeveegde vuil makkelijk op te vangen. Alle opvangbakken hebben een kiepmechanisme die ergonomische vanaf de stuurboom bediend kan worden.

Sneeuwruimer

Een veegmachine/sneeuwruimer kun je het hele jaar door gebruiken als veger en in de winter als sneeuwruimer. Om sneeuw te ruimen met deze machine heb je een sneeuwschuiver nodig. Deze wordt voor de borstels geplaatst, zodat je het sneeuw voor je uit schuift. Bij een zittend model kun je ook overwegen om hier een zoutstrooier achter te plaatsen. Zo ruim je het sneeuw en strooi je zout in één loop. Bij de meeste zoutstrooiers kun je de hoeveelheid en strooirichting zelf instellen voor een optimaal resultaat. Om een goede grip te houden zijn bijpassend sneeuwkettingen geen overbodige luxe. Dit geldt voor zowel een zittende machine als één waar je achter loopt.