Gebruikstips voor je hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk spuit. Hiermee kun je een terras, gevel, tuinmeubilair, auto, caravan etc reinigen. Het apparaat is mobiel te gebruiken door hem te rijden of tillen. Je sluit hem aan op het stopcontact en met een tuinslang op de waterleiding. De uiteinde van de slang bevat een zogeheten spuitlans. Dit is een soort stok met een handvat en een knop, die je vasthoudt bij het spuiten. Het water wordt met een hoge druk uit te spuitlans gespoten, middels een pomp. Aan het einde van de spuitlans zit een lanskop, waarmee je de straal kunt regelen.

Hoe ga je veilig om met een hogedrukreiniger?

Ondanks het maar water is kun je jezelf en anderen flink verwonden aan de harde straal. Houd de spuitlans dan ook altijd met beide handen vast en richt hem nooit op mensen of dieren. Naast verwondingen kan een hogedrukreiniger bij onjuist gebruik ook schade aanrichten. Bij een dunne straal is de kracht vaak zo groot dat hiermee hout, tegels, losse elementen etc. kunnen beschadigen. Het is daarom ook belangrijk om voldoende afstand te bewaren tussen het spuitstuk en de ondergrond. Het is aan te bevelen om eerst op een ruime afstandje vanaf te gaan staan. Hiermee kun je beter inschatten wat de beste afstand is om het vuil zonder schade te verwijderen. Ga dan ook nooit zo dichtbij staan dat je ook de ondergrond weghaalt. Dit houdt ook in om niet te lang te blijven hangen op hetzelfde stukje. Gebruik de juiste hulpstukken bij de juiste schoonmaakklus, zoals een autoborstel of een terrasreiniger. Met een zachte wasborstel voor je auto beschadig je de lak niet. Een powerlans is juist weer geschikt voor terrassen en muren, omdat deze de waterstraal verkleint.

Stihl Hogedrukreiniger

Een veelgebruikte hogedrukreiniger is de Stihl RE 129 plus. Deze compacte reiniger heeft een hoog reinigingsvermogen en slanghaspel voor maximaal comfort. De hogedrukslang is 9 meter lang en de haspel is makkelijk op te rollen. Bestel de Stihl Hogedrukreiniger in onze webshop.

Hogedrukreiniger