Generator voor stroomuitval

Met deze donkere dagen moet je er niet aan denken om zonder stroom te zitten. Met een generator of aggregaat heb je altijd voldoende stroom tot je beschikking. Een generator kan met behulp van een draaiende as zelfstandig zelfstandig stroom genereren. Doordat je hiermee mobiel stroom kunt generen is dit ideaal op plekken waar toegang tot het stroomnet niet mogelijk is. Generatoren worden ook vaak gebruikt als noodstroomvoorziening voor bedrijven en instellingen, die in erg afhankelijk zijn van een constante stroomtoevoer.

De gewone generator en de noodgenerator

De gewone generator werkt op benzine of diesel en moet handmatig worden opgestart. Het heeft een beperkt vermogen en beschikt meestal over één of meerder stekkers waar je apparaten aan kunt koppelen. Hiervoor moet nog wel een omschakelaar worden geplaatst. Er zijn zowel automatische als manuele schakelaars beschikbaar. Gewon generatoren worden vaak gebruikt op plaatsen waar geen of weinig elektrisch vermogen beschikbaar is. Dankzij de compacte bouw van de generatoren zijn ze makkelijk te transporteren en daardoor flexibel inzetbaar.

De noodgenerator werkt enkel op diesel en schakelt zich automatisch aan wanneer de elektriciteit uitvalt. Hiermee hoeft je bij stroomuitval dus niet in het donker de generator aan te zetten. Zodra er weer elektriciteit van het net wordt de noodgenerator ook automatisch weer automatisch uitgeschakeld. Een noodgenerator is duurder dan een een gewone generator en heeft vaak een groter vermogen. Ze worden dan ook vaak ingezet op plekken waar stroom onmisbaar is, zoals ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

De Garland generator

De Garland GT2700 generator valt onder de ‘gewone generator’. Elektrische apparaten zijn makkelijk op de generator aan te sluiten, voor zowel 230 volt als voor 12 volt. Deze generator heeft een motorvermogen van 5.5/4.0 pk/kW, is luchtgekoeld en heeft een handmatige startfunctie.

Tot slot willen we nog even benadrukken dat je met elektriciteit bezig bent en dus extra voorzichtig moet zijn. Eventueel kun je hiervoor ook een installateur inschakelen.