Hoe kan je het beste je tuin water geven?

Nederland is een land waar in het al vaak regent. Daarom is het in de herfst en winter maanden niet aan de orde om je tuin water te geven. Nu is het alleen weer zomer en hoeveel water moet je nou geven ? Ook komt de vraag nu naar boven en hoe vaak moet ik de tuin water geven? Geen zorgen in deze blog ga ik je hier alles over vertellen. Ook zal ik een aantal tips geven wat nou goed is voor jouw tuin.

Hoeveel water moet ik geven?

Water geven is heel belangrijk voor een plant. Wist je dat een plant 95% uit water bestaat? Daarom is het dus ook heel belangrijk om je planten de hele zomer voldoende water te geven. Je kunt het beste je planten water geven vroeg in de ochtend of s’avonds. Zo heeft de plant genoeg tijd om het water op te nemen voordat de brandende zon er op gaat schijnen.
Wanneer je de plant water geeft s’ochtend of s’avonds is het belangrijk dat je de bladeren droog houdt. Omdat bladeren snel ziektes krijgen. Wanneer de bladeren s’ochtends nat zijn en de brandende zon komt erop te schijnen verbranden de bladeren. In de avond kunnen natte bladeren een ziekte krijgen omdat het koud is.

De juiste hoeveelheid water geven

Heel veel mensen denken dat elke dag een kleine hoeveelheid water geven goed is voor de planten. Dit is juist helemaal niet goed voor de planten. Omdat het water dan nooit de wortels zal bereiken. Het zal dan enkel de grondlaag bereiken. Een plant is zeer gevoelig in een droge periode. Daarom raad ik aan om één keer per week veel water te geven. Zodat het goed doordringt tot de wortels. Teveel water is alleen net zo slecht voor een plant als te weinig water.

Wanneer je het moeilijk vindt om je tuin goed bij te houden met water geven of de hoeveelheid water te bepalen? Is een automatisch besproeiingssysteem de ideale oplossing. Zo besproei je zoveel mogelijk en zo weinig mogelijk. Ook hoef je dan niet meer na te denken over wanneer en hoeveel!