Je tuin na de winter

Na de winter verdient je tuin weer wat aandacht. De maand maart komt er al weer aan en dit is altijd een mooie maand om weer in de tuin te werken. De temperaturen lopen weer wat op en de grond is vaak goed om mee te werken. Maak je tuin gereed voor de nieuwe bloei!

Het opruimen van je tuin na de winter

Trek onkruid uit de voegen met een voegenmes. Heb je een groot terrein met onkruid tussen de tegels, gebruik dan een bosmaaier met hierop een onkruidborstel. Aarzel ook niet om planten die het voorgaande jaar al niet meer tot bloei kwamen te verwijderen.

Haal met een hark de viltlaag van je gazon af, dit geeft het gras weer ruimte op te groeien. Maai het gazon zodra het gras zichtbaar begint te groeien (mits het niet te nat is). Verspreid een laagje compost over het gazon.

Na half maart kun je de rozen in je tuin snoeien. Snoei tot op 3 a 4 ogen terug en zorg dat de bovenste oog naar buiten is gericht. Het verplanten van planten kun je ook in maart doen, echter het weer is soms nog wat onstuimig dus houd hier rekening mee. Je kunt ook gerust even wachten tot uiterlijk begin april.

tuin na de winter