Kerst in de tuin

Bij kerst krijg je al gauw het idee om lekker binnen te zitten met een hapje en een drankje. Maar heb je er al wel eens aan gedacht om dit buiten te vieren? Ook dit jaar zullen de kerstdagen niet erg koud worden, dus wat houdt je tegen?

Kerst bbq

Het wordt niet voor niets steeds populairder om de barbecue aan te zetten tijdens de kerstdagen. Gezellig samen rond het vuur met een hapje en een drankje. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk seizoensvlees bereiden met een marshmallow als toetje. En de glühwein of warme chocolademelk met slagroom houdt je lekker warm.

Warmte

Nu zul je misschien denken, die glühwein zal niet voldoende zijn om mij warm te houden in de tuin. Maar met een paar handigheidjes zul jij het zeker niet koud krijgen. Begin met thermoskleding en draag daarover een paar lagen kleding. Dat zal je al goed warm houden. Leg alvast een paar fleecedekens klaar om gezellig samen onder weg te kruipen. Een terrasverwarmer en vuurkorf zorgt voor warme van buitenaf. Zorg wel dat de rook niet jullie kant op waait. En mocht je nou echt een paar koukleumen in de familie hebben, dan is een partytent ook altijd nog een optie.

Licht

Wat is kerst zonder kerstverlichting? Een goed lichtplan zorgt voor ultieme gezelligheid. Zorg ook voor voldoende verlichting, zodat je ook kunt zien of het vlees op de bbq niet aanbrandt.

Decoratie

Naast de verlichting kun je nog allerlei leuke decoratie toepassen voor een knusse kerstsfeer. Decoreer de boompjes in de tuin met leuke kunststof kerstballen, dennenappels en strikken gemaakt van lint. Voor de vuurkorf heb je natuurlijk hout nodig, maar je kunt ook wat extra hout ter decoratie neerleggen. Bijvoorbeeld bij de voordeur of naast de tafel.
Hang wat lantaren met kaarsen en leg een kunt bont kleed met wat kussen op de tuinbank. Dit zorgt ook nog een voor wat extra warmte.

Dus.. verras je gasten dit jaar en vier de kerst in de tuin!

Getagged als:
kerst in de tuin