Kleine tuin inspiratie

Een kleine tuin. Veel huizen in de randstad hebben een zeer kleine tuin of te wel een klein stadstuintje. Als je een kleine tuin hebt moet je met een creatieve manier naar de ruimte kijken. Ben je op zoek naar ideeën om invulling te geven aan je kleine tuin? Wil je deze bijvoorbeeld groter laten lijken? Wij hebben een viertal tips voor je op een rijtje gezet.

 1. Je mag groot denken
  Door grote elementen toe te voegen in een kleine tuin, kun je de tuin optisch groter doen lijken. Denk bijvoorbeeld aan grote tuintegels, hoge bamboe en een paar grote plantenbakken. Met hoge element geef je je tuin ook verticaal meer ruimte, hierdoor lijkt een kleine tuin minder hokkerig.
 2. Zorg voor eenheid
  Rust in een kleine tuin is erg belangrijk, dit doe je om vooral de basis elementen rustig te houden en niet te veel verschillende materialen te combineren. Kies geen ingewikkelde vormen en zorg voor rustige kleuren in dezelfde tinten. Probeer om voor één kleurenpalet te gaan.
 3. Plant wijs
  In een kleine tuin is soms ook veel schaduw te vinden door schuttingen of gebouwen in de omgeving. Op deze schaduwplekken kunnen juist schaduwplanten goed groeien. Gebruik ook zoveel mogelijk de wanden van je tuin om een groene uitstraling te krijgen. Houd ook rekening met de vier seizoenen. Kies voor voorjaarsbollen om de lente kleur te geven, en denk aan najaarsplanten voor mooie herfstkleuren. Kijk welke planten in welk seizoen mooi zijn en plant deze in je tuin, zodat je het hele jaar kunt genieten van je tuin.
 4. Lekker kunnen zitten
  Investeer in een mooie tuinmeubelset. Je wilt met meerdere mensen in je tuin kunnen zitten, dus je tuinmeubel valt wel op in je kleine tuin. Goede aankleding is essentieel om een zithoek een fijne uitstraling te geven.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om van je kleine tuin iets moois te maken.

kleine tuin inspiratie