Klimmen voor boomverzorging

Bij klimmen denk je al snel aan het beklimmen van hoge bergen of klimwanden. Voor het verzorgen van bomen zijn er echter ook speciale klim benodigdheden. Ondanks je misschien als kind vaak bomen hebt geklommen, vergt het wel wat vaardigheid en professioneel materiaal voor een veilige boomverzorging.

Treecore Klimgordel

Zo is er speciaal voor boomverzorgers een lichtgewicht gordel ontwikkeld die je kunt instellen naar je persoonlijke voorkeuren. Deze Treecore klimgordel is een modulair systeem met demontabele D-ringen, polstering en sliding-D systeem. Hiermee kun je goed positioneren om optimaal te werken in de hoogte. Er zijn verschillende lussen en mogelijkheden om je gereedschap in te haken. De comfortabele beenbanden kun je makkelijk verstellen maken een snel aan- en uittrekken van de gordel mogelijk. De gordel is zo gemaakt dat het mogelijk is om tijdens het klimmen de balans van de gordel makkelijk te veranderen door middel van de dubbele en verstelbare brug. Deze klimgordel is verkrijgbaar in de maten S tot en met XL.

Klimlijn

Voordat je (letterlijk ;-)) de boom in kan heb je natuurlijk ook een klimlijn nodig. De safety klimlijnen van New England zijn zeer strakke en glad, gemaakt van prolypoproleen vezels die direct waarschuwen als de mantel is beschadigd. Bovendien zorgt polypropyleen voor een relatief laag gewicht terwijl de harde kern zijn vorm behoudt. Zorg dat je een juiste spanning hebt zodat de kern en mantel vrijwel niet verschuiven. Deze 16 strengs gevlochten klimlijnen zijn 1/2″ inch en hebben felle kleuren voor goede zichtbaarheid. Ze zijn in verschillende lengtes te verkrijgen.

Karabijnhaak

Voor het zekeren van je materiaal heb je een karabijnhaak nodig. Om in bomen te klimmen kun je het beste gaan voor stalen karabijnhaken. Deze zijn geschikt voor zwaardere werkzaamheden en heb vaak een key-lock systeem met schroefsluiting. Dit voorkomt haken aan de klimlijn.

Ben je niet zeker van de juiste benodigdheden voor jouw klim werkzaamheden? Neem dan altijd even contact op met TuinTools voor advies op maat.