LEA vs VIKING hakselaar

Bij Tuin-Tools hebben we twee sterke hakselaars met een benzinemotor. In deze blog leggen we de belangrijkste verschillen uit om tot een keuze te komen die het best bij jou past.

Technische gegevens

Zowel de Viking GB 370 S als de Lea 56196-76 hakselaar heeft twee functies. Je kun naar keuze zacht materiaal hakselen of hard materiaal, zoals takken versnipperen.De invoertrechter om de takken te versnipperen is van de LEA echter veel groter, hier kun je takken met een diameter tot 76 cm. versnipperen en bij de Viking zit je met 35 mm op de max. Zoals je misschien al door krijgt is de LEA een grotere machine, wat ook inhoudt dat deze met zijn 70 kg een stuk zwaarder is dan de Viking met zijn 44 kg. Het onderstel staat wel op luchtbanden, dus deze LEA benzine hakselaar kan gemakkelijk verreden kan worden. Toch wordt ook de Viking professioneel gebruikt met een professionele uitrusting. Zo kunnen de draaibare messen met het meegeleverd gereedschap snel en eenvoudig worden gedraaid. Beide machines zijn ideaal voor de aanmaak van grotere hoeveelheden compost- en mulchmateriaal op percelen zonder stroomvoorziening.

Aanbieding

Het is dus belangrijk om eerst te kijken waar de hakselaar voor wordt aangeschaft om tot een goede keuze te komen. Normaliter kost de LEA € 1.049,- bij Tuin-Tools, maar deze is nu in de aanbieding voor € 879,-. De Viking heb je voor € 1.169,- Zoek je dus naar een krachtige machine, of twijfel je of de Viking voldoende capaciteit heeft, dan kun je nu het beste gaan voor de LEA.