Ruim je bladeren op

De herfst is weer in aantocht, dus de bladeren vallen weer van de bomen. Dit geeft een mooi gezicht, maar na verloop van tijd wordt het toch een beetje een smurrie in je looppad. Tijd voor de bladblazer!

De bladblazer

Zoals de naam al doet vermoeden blaast de bladblazer de bladeren voor je uit. Hiermee kun je de bladeren naar één punt blazen waardoor je ze makkelijk kunt verzamelen en opruimen.

De bladzuiger

De bladzuiger is eigenlijk geen los product, maar een extra functie van een bladblazer. Nadat je de bladeren bij elkaar hebt geblazen, zuig je de bladeren op waarna ze in een opvangzak terechtkomen. Veel bladzuigers hebben ook de mogelijkheid om de bladeren te versnipperen, waardoor de ruimte in de opvangbak beter wordt benut.

Benzine, elektrisch of accu?

Heb je een krachtige blazer nodig waarmee je zonder oponthoud kunt blijven werken, kies dan voor een benzine bladblazer. Een elektrische bladblazer heeft ook veel kracht, maar ook een snoer. Het voordeel hiervan is echter dat je geen benzine hoeft bij te vullen én het is beter voor het milieu. Accu bladblazers zijn ook snoerloos en een stuk lichter. Dit is erg geschikt voor kleinere oppervlakten of voor mensen met minder kracht. Een aantal jaren geleden was er nogal wat ophef over het lawaaioverlast dat sommige bladblazers gaven. Gelukkig produceren de huidige bladblazers een stuk minder geluid. Wees dus gerust over je band met de buren en zorg voor een bladvrije tuin of terras.

bladblazer