STIHL eenpersoons grondboormachines

Met een grondboomachine boor je gaten in de grond. Ideaal om plantgaten of gaten voor palen te boren in de tuin. Grondboormachines heb je als éénpersoons of tweepersoons machine. De tweepersoonsmachines zijn over het algemeen zwaarder en wordt dus voor de grotere klussen gebruikt. In deze blog bespreken de twee verschillende STIHL eenpersoons grondboormachines die te koop zijn bij Tuintools.nl

STIHL BT 45

Dit is de kleinere variant handboor, met een boordiameter van 3″, 4″, 5″ en een cilinderinhoud van 27,2 cm³. Het is een handzame machine van slechts 4,8 kilogram. Dit model is standaard voorzien van een antivibratiesysteem en zwenkingsontkoppeld. De rubberen handgreep met antislip zorgt voor een veilige bediening. De machine kan zich goed aanpassen aan de werkzaamheden doordat deze is voorzien van twee snelheden. Ook kun je de stand linksom draaien voor het losdraaien van vastzittende boren. De machine is veilig te starten zonder draaiende boor wanneer je deze in de vrijloopstand hebt.

STIHL BT 130

Dit is dan het zwaarder model, waarmee je gaten in de grond kunt boren tot 200 mm. Het gewicht ligt dan ook iets hoger met een kleine 10 kilogram. Toch is het een comfortabele grondboormachine met vibratiedempende draagframe om minder vermoeid te planten en te boren. De QuickStop boorrem breng de grondboor omiddelijk tot stilstand bij een vastzittende boor. Deze machine is geschikt voor vele taken van het boren van eenvoudige gaten in de grond tot aan het nemen van bodemmonsters. Standaard voorzien van een longlife-luchtfiltersysteem en de bekende STIHL ElaskoStart. De inklapbare draagframe zorgt ervoor dat je hem makkelijk mee kunt nemen.

Beide machines hebben een elektronische ontsteking en 2 jaar garantie.