STIHL Lithium-Ion accu machines

In deze blog leggen we de drie verschillende varianten van de STIHL Lithium-Ion accu machines uit. Of je nu een particuliere of professionele gebruiker bent, STIHL heeft voor iedere type gebruiker een gepaste Lithium-Ion accumachine.

Lithium-Ion

Voor de hobby tuinier met een kleinere tuin zijn de lichtgewicht Lithium-Ion accumachines ideaal. Deze ingebouwde accu’s (met uitzondering van de HSA 25) zijn direct te gebruiken en ideaal om de kleinere tuinen eenvoudig te onderhouden.

Lithium-Ion COMPACT

Voor de middelgrote tot grote tuinen passen de Lithim-Ion Compact accu’s beter. Deze 36 V accu valt ook nog onder een licht gewicht accu, maar is zeer krachtig met een vermogen van 118 Wh. Met één batterij kun je verschillende machines bedienen en met de Led laadniveau aanduiding (LED) kun je goed inschatten wanneer je weer moet opladen. Deze STIHL Compacte lithium-ion accu is compatibel met de laders AL 101, AL 100, AL 300 en AL 500. Het compacte lithium-ion accu concept heeft drie accu’s beschikbaar die in iedere machine past.

  • AK10 AccuSysteem met een vermogen van 59 Wh.
  • AK20 AccuSysteem met een vermogen van 118 Wh.
  • AK30 AccuSysteem met een vermogen van 180 Wh.

Let wel, de accu’s van de verschillende systemen zijn niet uitwisselbaar.

Lithium-Ion PRO

Voor de professionals heeft Stihl de Lithium-Ion Pro accusysteem ontwikkeld. Deze is bedoelt voor intensief gebruik en wordt aanbevolen voor professionele en veeleisende particuliere gebruikers. Deze type accusystemen hebben een ruime keus aan machines en accessoires en ook hiermee kunnen verschillende machines met dezelfde accu werken. ​​​Het STIHL PRO accu systeem bevat machines in verschillende klassen qua vermogen voor het maaien van gazons, het snoeien van heggen, het trimmen van graskanten, het opruimen van bladeren, het reinigen van paden en het zagen van hout.

Welke machine past het beste bij jou? Bij Tuintools tref je een uitgebreid assortiment van de STIHL Lithium-Ion accumachines.