Veegmachine = sneeuwruimer

Veeg het vuil en sneeuw van je erf met slechts één machine. Juist de herfst is een goede tijd om een multifunctionele veegmachine en sneeuwruimer aan te schaffen. Nu kun je makkelijk de bladeren en vuil die de herfst met zich meebrengt opruimen. En zodra de sneeuw begint te vallen, heb jij je sneeuwruimer al klaarstaan.

Ze zijn ideaal te gebruiken op asvalt, beton of straatstenen. Een veegmachine kunt je dus het gehele jaar gebruiken als veger en in de winter als sneeuwruimer.

Een voordelig instapmodel is de Tielburger tk18. Deze veegmachine zal je het hele jaar van dienst zijn. Naast drie motorvarianten beschikt de tk18 over een inklapbare en in de hoogte verstelbare duwboom. Ook de borstel kan in alle richtingen worden gezwenkt. De borsteldruk kan zelf op de kwaliteit van de bodem en de vervuilingsgraad worden afgestemd.

Wil je toch iets zwaarder kwaliteit dan kun je kiezen voor een machine uit de reeks tk36, tk38, tk48 en tk58. De Tielburger veegmachine tk36 heeft een robuust drijfwerk met oliebad versnellingsbak,1 versnelling, aandrijfwielen op stalen velgen, banden 1300×5-6, een zware gelagerde aandrijfas van 30 mm en heeft een traploze hoogte instelling.

Deze machine biedt alles voor de professionele gebruiker. Het is de ideale machine voor bedrijfsmatig gebruik maar uiteraard ook voor werkzaamheden om het huis.

Sneeuwduwblad en opvangbak

Om van een veegmachine een sneeuwschuiver te maken heb je een sneeuwduwblad nodig. Hiermee kun je zowel vegen als schuiven om een mooie schone looppad te krijgen. Voor de Tielburger tk18 heb je een bijpassend sneeuwduwblad.

Ga je voor de professionele tk36 dan kun je kiezen voor het standaard blad of de pro versie. Met een opvangbak verzamel je het vuil en sneeuw. De opvangbakken van Tielburger hebben een kiepmechanisme, ergonomische bediening van af de stuurboom, stofafdichting en vier zwenkwielen.

Sneeuwkettingen

Voor alle Tielburger sneeuwruimers zijn ook bijpassende sneeuwkettingen beschikbaar. Voor voldoende grip op het sneeuw is een sneeuwketting zeker aan te bevelen. Let net als bij de sneeuwketting van je auto op de juiste maatvoering. Bij TuinTools wordt duidelijk vermeld welke sneeuwketting bij welke machine past.

Wanneer je sneeuw hebt geruimd kan het ook handig zijn om een zoutstrooier te gebruiken.

sneeuwruimer