Verschillende grasmaaiers

Om het grasmaaien makkelijker en leuker te maken hebben we een aantal handige tips.

Het gazon

Het is belangrijk om je gazon regelmatig te maaien. Dit is ook één van de makkelijkste manier om je gazon onkruidvrij te houden.  Maai het gras in het begin en eind van het seizoen niet te kort, want buiten het groeiseizoen is het beter om het gras langer te laten zodat het minder kwetsbaar is. Maai ook in een droge zomer niet te kort, zodat het gras niet uitdroogt.

Maar wat voor grasmaaier heb je nodig voor je gazon?

Verschillende grasmaaiers

Wanneer je het gazon gaat maaien is het belangrijk te bedenken wat voor grasmaaier er het beste bij jou en je tuin past. Denk aan of je een groot of klein gazon hebt, hoe fit ben je zelf (rugklachten of al op leeftijd) en wens je comfort of is tijd een probleem? Hieronder heb ik een aantal grasmaaiers op een rij gezet om een goede keuze te kunnen maken.

Robotmaaier

Wanneer je opzoek bent naar een compacte grasmaaier waar je niet veel werk van hebt, is de robotmaaier misschien wel wat voor jou. Er zijn verschillende soorten robotmaaiers te krijgen. De verschillende soorten automatische grasmaaier zijn aangepast op de grote van het gazon. Onze favoriet is de Husqvarna automower 305. Dit is de derde generatie automower, een volledig automatische grasmaair ontworpen voor kleinere of meer compliceerde grasvelden. Deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot wel 500 m2. De robotmaaier is licht van gewicht en gemakkelijk te begrijpen. Persoonlijke instellingen stelt je in middels het toetsenbord en is via een display makkelijk af te lezen. De maaier gaat zelf terug naar het laadstation als de batterij moet worden opgeladen. Ook is deze robotmaaier uitgerust met een anti-diefstal alarm.

Accu grasmaaier

Het gemak wat de accu ons heeft gebracht is niet meer weg te denken uit onze tuinmachines. Herinner je nog de tijd dat je met lange kabels en snoeren je een weg moest vormen door de tuin om op de juiste plek te komen met de grasmaaier? Dat niet alleen na al dat harde werk moest je dan ook nog de kabels netjes oprollen en uit de knoop halen. Gelukkig is dat nu verleden tijd, want nu heb je ook grasmaaiers met een accu. Onze favoriet is de accu maaiers van EGO. De meest krachtige en comfortabele accu grasmaaiers op de markt. Lees hier meer informatie over voordelen accu machines.

Zitmaaier

Met een zitmaaier wordt grasmaaier pas echt leuk, lekker comfortabel op een tuintrekker! Heb je een groot gazon dan bespaard een zitmaaier je een hoop tijd, gezien een zitmaaier vele malen sneller gaat dan andere type grasmaaiers. Bekijk hier het aanbod van de zitmaaiers van Tuin-Tools.

We hebben drie verschillende grasmaaiers uitgelicht, echter er zijn nog vele anderen. Denk aan de motormaaier, elektromaaier, handmaaier, zweefmaaier en de ruwterreinmaaier. Bekijk de grasmaaiers in de Tuin-Tools webshop.