Voor het eerst tuinieren

Voor het eerst een eigen tuintje? Of eindelijk tijd en zin om zelf te tuinieren? Deze items mogen zeker niet missen in de tuin!

Tuinhandschoenen

Het is belangrijk om als tuinier je handen goed te beschermen, niet alleen bij het werken in de aarde maar ook bij andere tuinklussen zoals snoeien. Veel mensen ervaren tuinhandschoenen eerst als onhandig of onprettig, maar hier wen je al snel aan. Weke handen of wondjes van doorns zijn immers nog veel minder prettig. Kies voor goed passende, duurzame handschoenen van soepel materiaal, zoals katoen of leer. Zorg ook dat de handschoenen niet te dik zijn en een waterdichte laag hebben.

Een tuinslang

Elke tuin heeft water nodig, of je nou een gazon of alleen planten. De Gardene tuinslangen hebben een spe speciale SkinTech-laag, die ervoor zorgt dat de slang niet knikt of verdraaid. Bovendien zijn ze erg flexibel waardoor ze niet verdraaien of in de knoop raken.Knikken en verdraaien niet, glijden makkelijk langs obstakels en laten zich comfortabel afrollen. Let ook op de maat van de slang, om deze eenvoudig te koppelen aan sproeiers, koppelstukken en kraanstukken.

Een plantenschepje

Vrijwel elke tuin heeft planten, dus een plantenschepje is misschien wel het meest onmisbaar in een tuin. Het is handig om deze in meerdere maten aan te schaffen, gezien de verschillende planten in de tuin. Let bij aanschaf van een plantenschepje op de stevigheid en dat deze niet snel roest.

Een snoeischaar

Minstens zo belangrijk is de snoeischaar, zodat je de planten kunt bijwerken en je tuin geen wildernis wordt. Bij een snoeischaar is het belangrijk dat deze goed past in je hand. Koop dus altijd zelf je snoeischaar.

Een veger

Wanneer je tuin niet enkel uit gras bestaat heb je zeker een veger nodig om de looppad schoon te houden. Met een wat hardere veger kun je makkelijker modder weghalen.

Een hark of handkrabber

Om de grond los te maken en te beluchten zonder de wortels van je planten te beschadigen moet je deze regelmatig harken. Met een middelgrote of grote tuin kun je beter kiezen voor een hark, maar voor de kleinere tuinen zal een handkrabber ook volstaan.

Met deze items zal je een heel eind komen. Veel plezier met tuinieren!

Getagged als: