Voordelen accumachines

Tegenwoordig zijn tuinmachines veel efficiënter in gebruik, veiliger maar ook milieuvriendelijker. Naast machines op benzine (vaak duurder in onderhoud) zijn er nu ook tuinmachines die werken met een accu. Op deze manier kan iedereen in de tuin werken zonder veel kracht te hoeven gebruiken en veel lawaai te hoeven maken.

De accumachines zijn krachtig, licht en makkelijk in gebruik.

Voordelen van accu tuinmachines:

1. Geen geluidsoverlast
2. Zonder bedrading
3. Milieuvriendelijk
4. Licht van gewicht
5. Ontspannend werken

Waar ga jij voor? Elektrisch, accu, of benzine?
Hieronder lees je in het kort informatie om je keuze makkelijker te maken.

Elektrische tuinmachines:

De elektrische tuinmachines zijn met snoer en soms ook verkrijgbaar met accu. Bij deze modellen hoeft u zelf geen kracht te zetten. Een tuinmachine met snoer is vaak wat krachtiger dan een machine met accu. Ook hoef je geen rekening te houden met een uw accuduur. Elektrische tuinmachines zijn relatief licht en vergen minder onderhoud dan een benzine tuinmachine. Houd wel rekening met dat een snoer riskant kan zijn. Zorg ervoor dat je de snoer niet door knipt als je met een elektrische heggenschaar of grasmaaier aan de slag gaat.

Accumachine:

Tuinmachines die werken op een accu geven veel vrijheid. Laad de accu op en je bent vrij om te gaan. Bekijk vooraf of de accu voldoende is opgeladen zodat je aan het werk kunt gaan. Machines met een accu zijn vaak kleiner. Accu’s zijn niet schadelijk voor het milieu, wegen tot wel 40% minder en veroorzaken minder trillingen tijdens het werken. Het is raadzaam om een extra accu aan te schaffen, zodat je nooit halverwege de werkzaamheden hoeft te staken.

Benzine tuinmachines:

Deze machines zijn niet gebonden aan een stopcontact terwijl ze veel krachtiger kunnen zijn. Moet je langdurige gebruik maken van een krachtige tuinmachine dan kies je voor een benzine tuinmachine. Geen gedoe met verlengsnoeren, accuduur of te weinig kracht. De benzine tuinmachines zijn over het algemeen iets duurder in aanschaf en vergen meer onderhoud. Ze maken redelijk veel lawaai dus houd rekening dat je wellicht geluidsoverlast kan bezorgen bij de buren. Denk er aan om ook brandstof en smeermiddelen in huis te hebben.

EGO accu’s bijna net zo krachtig als benzine

Het draadloze EGO Power+ systeem levert de kracht van benzine, maar dan zonder lawaai en milieu vriendelijker. EGO staat de laatste jaren bekend als de draadloze specialist, ze behoren tot de grootste gereedschapsproducenten ter wereld. De innovatieve draadloze EGO Power+ systeem is populair in de markt. De EGO accu’s hebben een uniek koelsysteem voor elke cel. Dit zorgt voor een langere levensduur en maakt het werken onder extreme omstandigheden mogelijk. Een accu die urenlang ongekend veel vermogen levert, zodat deze geschikt is voor zeer veel tuinwerkzaamheden. Neem contact op voor meer product informatie.

Getagged als: