Voorjaarsbloeiers

De lente is in volle gang. Je hoort de kikkers en vogels en het zonnetje begint steeds feller te schijnen. Maar zie je deze levendigheid ook terug in de tuin? Of kijk je de bloemen letterlijk uit de grond? Met deze voorjaarsbloeiers heb je snel een kleurrijke tuin!

 1. Kleine maagdenpalm
  We beginnen met de één van de meest gebruikte en gemakkelijkste planten die er zijn. Dit is een bodembedekker die bloeit van februari tot en met april.
 2. Voorjaarszonnebloem
  Deze kent iedereen. Dit is een goede borderplant in combinatie met vaste planten. Rond april/mei verschijnen er veel goudgele bloemen.
 3. Krentenboom
  Ook dit is een bekende onder de voorjaarsbloeiers die in april/mei begint te bloeien. Als de boom in bloei staat, dan ontstaat er een witte waas aan bloemen. Leuk feitje: De vruchten (krenten) zijn eetbaar en bevatten veel vitamine A.
 4. Magnolia
  Zoals de naam als zegt is dit een magnifieke boom met tulpachtige bloemen.
 5. Scheefbloem
  De scheefbloem is een bodemdekker met een lange bloeitijd, van begin maart tot eind juni. Zoals de naam al doet vermoeden groeien deze witte bloemetjes een beetje scheef.

Lentebloeiers stralen op zijn mooist in combinatie met andere vroeg bloeiende vaste planten. Heb je een keuze uit de voorjaarbloeiers gemaakt? Check dan nog wel even welke grond en voeding je per plantensoort nodig hebt. Sommige planten hebben namelijk een specifieke grond nodig om goed te kunnen bloeien.

Voorjaarsbloeier planten in pot
Heb je een terras of balkon? Zet je de planten in een pot, bijvoorbeeld gegroepeerd per kleur. Zorg wel voor een plantenbak die goed water doorlaat, met onderin een laagje hydrokorrels. Zo voorkom je dat de de plant verdrinkt en de wortels gaan rotten.

Achtergrond foto gemaakt door rawpixel.com – nl.freepik.com