Waar gebruik je een bosmaaier voor?

Een bosmaaier is ideaal voor werkzaamheden op een kleine tot middelgrote tuin. kan voor voor verschillende werkzaamheden in de tuin worden gebruikt. Deze tuinmachine lijkt veel op een grastrimmer, maar is veel zwaarder uitgevoerd. Het belangrijkste verschil is dan ook dat een grastrimmer enkel kan maaien met een nylon draad en een bosmaaier ook uitgerust kan worden met mes (oftewel een cirkelzaagblad). Hierdoor kun je hem naast het maaien van gras ook inzetten voor dik onkruid, riet, beplantingen of licht houten obstakels. In een landelijke tuin met struiken, heggen en kleine bomen is een bosmaaier dan ook een echte aanrader. Omdat deze maaier voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt, zijn er diverse maai- en zaagsystemen om aan de machine te koppelen.

Maaikop

De nylondraad die op een bosmaaier gezet kan worden is niet hetzelfde als die van een grastrimmer. Deze is namelijk robuuster. Het systeem is wel vergelijkbaar en je kunt er ook licht maaiwerk mee doen. Denk hierbij aan de kantjes waar de grasmaaier niet kan komen, rond paaltjes of steile hellingen.
Ben je dus in het bezit van een bosmaaier, dan is een grastrimmer overbodig.

Zaagblad

Het cirkelzaagblad is een mes en daardoor geschikt voor het zwaarder werk. Zo kun je struiken en bomen zagen met een maximale dikte van 10 cm.

Tuig

Omdat een bosmaaier zwaarder in gewicht is dan een grastrimmer, hebben sommige bosmaaiers een ophangvoorziening dat gekoppeld is aan een tuig. Hiermee wordt het gewicht van de bosmaaier beter over je lichaam verdeeld.

Onkruidborstel

Wanneer je een passende staalborstel erop zet kun je makkelijk staand onkruid verwijderen. Een mooie extra functie van een bosmaaier.

Bij Tuintools zijn momenteel verschillende benzine bosmaaiers in de aanbieding!