Waarvoor gebruik je een doorslijper?

De naam zegt het al, met deze machine slijp je ergens doorheen. Maar waar kun je het allemaal voor gebruiken? De diamantzaagbladen kunnen door veel harde oppervlakten heen slijpen, zoals straatstenen en asfalt, maar ook beton, metselwerk en metaal. Verder wordt hij vaak ingezet voor het doorslijpen van banden en trottoirbanden, rioolbuizen en het bijwerken van raam- en deuropeningen. Een doorslijper is dus een echte slijpmachine voor het ruigere werk. Veel slijpers kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Waar op te letten?

Bij de aanschaf van een doorslijper is het belangrijk om te letten op de diameter van de zaagbladen. Dit bepaald immers de maximale grootte van het voorwerp dat je wilt doorslijpen. Diamantbladen zijn erg sterk kunnen dus ook de grotere klussen goed aan. Voor elke ondergrond heb je passende schijven. Gebruik dus niet hetzelfde blad bij meerdere verschillende klussen.

Ook het vermogen van de motor is van belang voor grotere klussen. De meeste slijpers hebben een tweetak benzinemotor. Een elektrostart zorgt voor een gelijkmatige start zonder schokken. Verder kan op gebied van gebruiksvriendelijkheid gelet worden op de mate van trillen. Je kunt een hoop krachten besparen als de machine minimaal trilt.

De STIHL slijpmachines hebben een innovatieve cycloonvoorafscheiding woordoor geen dagelijkse filterreiniging nodig is en de levensduur aanzienlijk wordt verlengt. Een wateraansluiting zorgt voor stofreductie en kan erg handig zijn bij bepaalde klussen. Een sproeisysteem zorgt ervoor dat het water naar het zaagblad wordt geleid. Dit verlengt ook de levensduur van het diamantblad.

Doorslijpers zijn voor veel mensen een grote aanschaf. Een passend advies is dan ook wenselijk. Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen.

doorslijpmachine