Welke Felco snoeischaar?

Felco snoeischaren staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en zijn favoriet bij professionals. De eerste Felco snoeischaar werd ruim 60 jaar geleden ontwikkeld in Zwitserland. Sindsdien is de schaar vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Felco heeft een uitgebreid assortiment snoeischaren. Benieuwd welke bij jou past? In deze blog geven we je een overzicht van de meest voorkomende modellen.

Felco Basismodel

Zoals de naam al zegt is dit het basismodel. Deze snoeischaar is goed geschikt voor het snoeien van vers hout tot 15 mm. Het heeft een aluminium behuizing met kunststof ommanteling en handige sluiting.

Felco 2 snoeischaar

Dit is de klassieker en het meest bekend model van Felco. Het heeft handgrepen met een rubberen schokdemper om de pols te ontzien. Verder is de snoeischaar voorzien van een tandmoer voor een nauwkeurige afstelling van boven- en ondermes. Het bevat een mes met een draadafsnijder, sapgoot, geklonken ondermes en gesmede aluminium handgrepen.

Felco 4 snoeischaar

Dit is het standaardmodel. Het heeft gesmede aluminium handgrepen, een mes met draadafsnijder en een stelbout en moer voor de messen.

Felco 5 snoeischaar

Dit is een eenvoudige uitvoering. Het heeft geperste, stalen handgrepen en een spits toelopend mes met ook een stelbout en -moer voor de messen.

Felco 6 snoeischaar

Dit is een licht compact model, welke we aanbevelen voor kleine handen. Het is geschikt voor alle soorten snoeiwerkzaamheden. Om de pols te ontzien bevat dit model handgrepen met een rubberen schokdemper. Het heeft een spits toelopende snijbek voor betere hanteerbaarheid en een tandmoer voor eenvoudige en nauwkeurige afstelling van de messen. Ook heeft dit model een mes met draadsnijder, sapgoot, geschroefd ondermes en gesmede aluminiumlegering handgrepen.

Felco 7 snoeischaar

Dit is een geperfectioneerd model met rolhandgreep. Deze bevelen we aan voor intensief snoeiwerk in wijngaarden en boomkwekerijen. Het rolhandgreep zorgt voor gelijkmatige verdeling van de drukkracht over de 5 vingers, waardoor minder spierkracht nodig is en peesontsteking wordt voorkomen. De handgrepen zijn voorzien van een rubberen schokdemper om de pols te ontzien. Verder heeft het een tandmoer voor eenvoudige, nauwkeurige afstelling van de messen ter bevordering van een gladde, gave wond. Ook hier een mes met draadsnijder, sapgoot, geschroefd ondermes en gesmede aluminium grepen.

Felco 8 snoeischaar

Dit is een geperfectioneerd model met ergonomische vormgeven handgrepen. Het gebogen snijbek zorgt voor minder krachtsinspanning en ook hier zijn de handgrepen voorzien van een rubberen schokdemper en een tandmoer voor nauwkeurige afstelling van boven- en ondermes. Ook hier weer een mes met draadafsnijder, sapgoot, geschroefd ondermes en gesmede aluminium handgrepen. Dit model wordt ook aanbevolen voor intensief snoeiwerk.

Felco 9 snoeischaar

De Felco 9 is identiek aan de Felco 8, maar dan een linkshandig model.

Felco 11 snoeischaar

Dit model heeft een ergonomische vormgeving en wordt aanbevolen voor alle soorten snoeiwerk. Ook hier handgrepen met rubber schokdemper om de pols te ontzien. Tandmoer voor eenvoudige, nauwkeurige afstelling van de messen ter bevordering van een gladde, gave wond. Mes met draadsnijder, sapgoot, geschroefd ondermes en gesmede aluminiumlegering grepen.

FELKO 13 snoeischaar

Dit is een uniek model die zowel één- als tweehandig gebruikt kan worden. Voor het knippen van dunne takken kun je deze snoeischaar net zoals de andere snoeischaren gebruiken. Bij zwaarder snoeiwerk kun je de linkse, extra lange handgreep, met geopende linkerhand bediend. Hierdoor kun je het volledig bereik van de schaar benutten en je gewrichten ontzien. Verder heeft het bovenmes een inkeping om draad te knippen, sapgoot, vastgeschroefd ondermes, gesmede handgreep uit aluminium legering.