Welke Flymo zweefmaaier?

Uitvinder Karl Dahlman heeft 50 jaar geleden de eerste zweefmaaier op de markt gebracht onder het merk Flymo. Hij werd geïnspireerd door een hovercraft wat uiteindelijk resulteerde in een luchtkussen grasmaaier. Doordat je zweeft op het luchtkussen is deze maaier uitermate geschikt voor onregelmatige gazons. Het zijn kleine, lichtgewicht maaiers waarmee je makkelijk kunt manoeuvreren. Ook zijn ze zo ontworpen dat je er makkelijk onder struiken en kleine paden kunt maaien. Alle maaiers zijn elektrisch aangedreven en hebben geen afvalbak. Door het gras te mulchen komt deze weer op je gazon terecht waardoor je geen afval hebt. Verder zijn alle Flymo zweefmaaiers volledig inklapbaar, dus compact op te bergen. Bij Tuintools kun je kiezen uit drie verschillende Flymo zweefmaaiers:

Flymo Miro Lite

Zoals de naam al doet vermoeden is dit de kleinste variant. Deze 1000 Watt zweefmaaier heeft een maaibreedte van 28 centimeter is en slechts 4,5 kg. Dit maakt het een ideale maaier voor de kleinere gazons.

Flymo Turbo 330

Deze 1150 Watt zweefmaaier is het groter broertje van de Micro Lite. Met een maaibreedte van 33 centimeter en 4 maaihoogtes van 10-30 millimeter is deze geschikt voor de middelgrote gazons. Met een gewicht van slechts 6,5 kilogram is dit een zeer handbare maaier.


Flymo Turbo 400

De grootste en zwaarste variant is de Turbo 400. Deze maaier heeft namelijk een motor van 1500 Watt en een maaibreedte van 40 centimeter. De maaier weegt 7,5 kilogram en is in 5 maaihoogtes in te stellen van 15 tot 41 mm. Dit is een ideale maaier voor middelgrote tot grote tuinen tot 400 vierkante meter.