Welke Gardena sproeier?

We kunnen met z’n allen niet wachten op de warme zomerse dagen. Toch is het voor de tuin niet altijd zo prettig. Zeker wanneer er meerdere warme dagen achter elkaar zijn, kan je tuin te maken krijgen met droogte. Dit veranderd je tuin van groen naar bruin en daar zit je niet op te wachten als je een lekker wijntje in de tuin wil doen. Tijd voor een tuinsproeier! Niet alle sproeiers zijn geschikt voor alle soorten planten. Gevoelige planten kunnen beschadigd raken bij een te harde straal. Daarom kun je hiervoor beter een sproeikop met nevel gebruiken of een druppelslang. Heb je een kleine tuin? Dan is een handsproeier of zelfs een gieter wel voldoende. Maar voor de middelgrote en grote tuinen wordt dit al snel te bewerkelijk. Dan heb je vaak te maken met borders en een gazon. Daarvoor heb je dus andere sproeiers nodig.

Zwenksproeier

Zwenksproeiers zijn geschikt voor oppervlakten van 90 tot 350 vierkante meter en een rechthoekige of vierkante tuin. Bij kleinere oppervlakten kun je denken aan de Gardena minizoom en voor tuinen boven 200 vierkante meter kun je beter gaan voor de Gardena Aquazoom.


Cirkelsproeier

De Gardena TANGO GRD 2065 is een stille en handzame cirkelsproeier voor kleine tot middelgrote oppervlakten. De sproeier heeft een sproeibereik met een diameter van 3 tot 20 meter, met een bereik van 1,5 tot 10 meter. Met precisiesproeikop kun je het sproeibereik makkelijk instellen op jouw tuin, van 5 tot 360°. Er zit een voet op voor een stabiele plaatsing. De twee bijbehorende metalen spikes zorgen voor optimale plaatsing op ongelijke ondergrond of een helling.


Multisproeier

Met een multisproeier kan op verschillende manieren worden gesproeid. Heeft jouw tuin dus meer of rondere vormen, dan is dit een ideale sproeier. De Gardena Boogie GRD 2073 heeft 6 verschillende besproeiingsopties zodat je hem makkelijk kunt toepassen op jouw tuin; cirkel, halve cirkel, vierkant, rechthoek, ellips of puntstraal.

Naast deze type sproeiers zijn er nog veel meer soorten sproeiers. Zie het complete aanbod op Tuin-Tools.nl.