Welke Garland stooiwagen?

Het winterse weer is in aantocht, dat betekent dat we binnenkort weer zout gaan strooien. Als je te maken hebt met grote oppervlakten dan is het veel te bewerkelijk om met de hand strooien. Een strooiwagen biedt dan uitkomt. Bij Tuintools worden strooiwagens van de merken Dunch en Garland aangeboden. In deze blog lichten we de Garland strooiwagens uit.

Garland SP31503

Deze multifunctionele strooiwagen heeft een capaciteit van 25 liter. Het is een handzaam model, voorzien van luchtbanden, een stalen frame en verstelbare HD ply-dosserschijf. De strooibreedte ligt op 3 tot 3,5 wanneer we uitgaan van een gemiddelde loopsnelheid.

Garland SP31550

Net als de SP31503 heeft deze strooiwagen een capaciteit van 25 liter en is ook deze zoutstrooier voorzien van luchtbanden en verstelbare HD poly-doseerschijf. Ook de strooibreedte is 3 tot 3,5 meter bij een gemiddelde loopsnelheid. Het verschil zit hem dan ook in de frame van de wagen. Deze is namelijk volledig vervaardigd uit RVS en kunststof. RVS (Roestvast Staal) is corrosiebestendiger dan staal.

Garland SP31520

Deze professionele zoutstrooier heeft een capaciteit van 36 liter en is dus geschikt voor de wat grotere oppervlakten. Ook deze strooiers zijn voorzien van luchtbanden en verstelbare HD poly-doseeerschijf. Het frame is vervaardigd uit RVS en kunststof. Bovendien heeft deze wagen een strooirichting en strooibreedte instellen en heavy duty overbrenging. Dit maakt hem zeer makkelijk in gebruik. De maximale strooibreedte is ook 3 tot 3,5 meter bij een gemiddelde loopsnelheid.

Garland SP31528

Deze Garland strooiwagen heeft het meeste capaciteit, namelijk 60 liter. Het is een grotere wagen dan de SP31520 maar heeft verder dezelfde specificaties.