Welke Makita accu heggenschaar

Met het oog op de naderende herfst wordt het weer tijd om de heg te snoeien. Om je heg mooi in model te houden is het belangrijk om deze regelmatig bij te werken.

Tegenwoordig zie je veel elektrische heggenscharen, maar wil je volledige bewegingsvrijheid dan kun je beter voor een accu heggenschaar gaan. Je hebt geen stroomvoorziening nodig, dus je zit ook niet te worstelen met verlengkabels. Wij raden accu heggenscharen aan bij kleine tot middelgrote heggen. De Makita heggenschaar is hier uitermate geschikt voor. Bij Tuintools hebben we twee varianten die we in deze blog toelichten.

MAKITA DUH521RF en DUH523RF

Beide heggenscharen hebben lage trillingen met een antivibratiesysteem. Ze zijn beveiligd voor diepontlading van de accu en de LED-indicator geeft de status weer. Met een lage geluidsproductie en gewicht is dit een ontzettend handzame heggenschaar. De speciale coating zorgt voor een lange levensduur van de schaarmessen. Doordat de machines voorzien zijn van een Lithium-ion accu is deze bovendien ontzettend milieuvriendelijk. Maar uiteraard hebben beide modellen ook verschillen. Dit zit hem namelijk in vermogen. De DUH521RF heeft een motor van 14.4 V / 3.0 Ah en de DUH523REF is voorzien van een motor van 18 V / 3.0 Ah. Bovendien heeft de DUH521RF een BLK1430 accu en de DUH523RF een BLK830 accu. Dit maakt dat de DUH523RF net even wat krachtiger is dan de DUH521RF.

Kies dus afhankelijk van jouw wensen en tuin welke Makita accu heggenschaar het beste bij jou past. De Heggenscharen wordt geleverd inclusief oplader, Accu, complete schaarmessenset en transportbescherming.