Welke Silky stokzaag?

Wanneer je op zoek bent naar een stokzaag kom je al snel op Silky uit. Het is een van de meest toonaangevende merken voor professionele gebruikers. Deze stokzagen staan namelijk bekend om zijn hoogwaardige zaagkwaliteit in combinatie met de lichtgewicht stok.

Wat is een stokzaag?

Een stokzaag is een takkenzaag die op een lange stok gemonteerd is om takken die hoger in de boom zitten te kunnen bereiken. Dit maakt het mogelijk om zonder ladder of trap takken van bomen te zagen. De zaag is aan het uiteinde voorzien van een grote uitstekende punt, zodat de zaag aan de tak blijft hangen. Voorheen werden stokken nog van hout of staal gemaakt, maar tegenwoordig worden ze gemaakt van aluminium of glasfiber zodat ze minder zwaar zijn.

Silky

De Silky stokzagen worden al vanaf 1919 in Japan geproduceerd. Door deze jarenlange ervaring hebben zij een wereldwijde reputatie opgebouwd van beste handzagen. Doordat ze blijven innoveren spelen ze in op de behoeftes van de gebruiker. Inmiddels heeft Silky al meer dan 100 zagen in zijn assortiment. Bij alle verschillende types stokzagen is er een specifieke verhouding tussen de zaag en de stoklengte. Bij Tuintools kun je kiezen uit drie typen Silky stokzagen; De HAYAUCHI 370 cm. is de korte variant en bestaat uit twee delen. De HAYAUCHI 490 cm. is 120 centimeter langer en bestaat daardoor ook uit drie delen. De langste variant is de vier delige HAYAUCHI van 630 cm. Over het algemeen geldt, hoe korter de stok, hoe secuurder je kunt werken. Een zaag met een langere stok is immers zwaarder in gewicht. Wel zijn alle Silky handzagen uitschuifbaar, waardoor ze makkelijk zijn te vervoeren. Ook is de Silky zaag ontworpen om te zagen met een trekkende beweging, zodat het zaagblad niet kan buigen. De Silky zaag geeft een fijne zaagsnede en vraagt weinig zaagkracht. Hierdoor kun je met relatief weinig kracht toch makkelijk door het hout komen. Silky handzagen beschadigen 50% minder houtcellen waardoor je een snellere snoeiherstel hebt met minder kans op schimmelvorming. Geen wonder dus dat je al snel op Silky uitkomt.