Welke Stihl accu bladblazer?

Accu bladblazers zijn geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. Wanneer je geen grote tuin hebt, raden wij een accu bladblazer aan omdat deze geen snoer heeft. Dit geeft dus maximale bewegingsvrijheid. Een ander voordeel is dat accu machines minder geluid maken dan de gemotoriseerde of elektrische varianten. De accu bladblazers van Stihl zijn krachtige machines. Hiermee verwijder je snel en eenvoudig bladeren, maaisel of vuil van je gazon, terrein of oprit. Bij Tuintools heb je de keuze uit 2 verschillende Stihl accu bladblazers. In deze blog leggen we de belangrijkste verschillen uit.

BGA 56

De BGA 56 is het kleinste en daarmee ook meest handzame model. Deze accu bladblazer is perfect uitgebalanceerde, stil en eenvoudig te bedienen. De blaaspijp kan in de lengte versteld worden en past zich zo aan jou aan. Met slechts 2,1 kg gewicht kun je tot 20 minuten achter elkaar de bladeren fluitend uit je tuin blazen. Dit model is zo stil dat je ook geen gehoorbescherming nodig hebt. In de handgreepbehuizing zit een ophangoog, waarmee de machine makkelijk en veilig aan de wand kan worden opgehangen. In de handgreepbehuizing zit een ophangoog waarmee de machine veilig aan de wand kan gehangen worden. Bediening kan met één hand, of je nou links- of rechtshandig bent. Dit geldt ook voor de veiligheidshendel. De blaaspijp van de BGA 56 kun je aan je eigen lichaamslengte aanpassen, zodat je geen onnodig blaaskracht verliest door een te grote afstand tot de grond.

BGA 85

Voor iets zwaarder gebruik raden de BGA 85 aan. Met zijn gewicht van 3,2 kg is deze iets zwaarder dan de BGA 56, maar nog steeds een licht model. Wanneer je lang achter elkaar wil werken raden wij een ruggedragen AR accu aan. De bediening is comfortabel en eenvoudig met een zachte handgreep. In de greep zit een ophangoog om het toestel makkelijk en veilig aan de wand te hangen. De twee-traps axiale ventilator werkt als een ventilatorsysteem en zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid lucht met hoge snelheid uit het apparaat komt. De STIHL elektrische motor (EC) werkt zonder koolborstels en is goed bestand tegen slijtage. Met zijn hoge uithoudingsvermogen werkt deze motor beter dan een klassieke elektromotor.

Op Tuintools.nl zijn eveneens bijpassende accu’s te vinden voor deze modellen bladblazers.