Welke Stihl elektrische bladblazer?

De bladblazers/bladzuigers van Stihl zijn A-kwaliteit bladblazers. Voor een handzame, lichte bladblazer kun je het beste voor een elektrisch model kiezen. Bovendien hebben deze een lager geluidsniveau, wat een stuk prettiger is voor jezelf en de buurt.

Bij Tuintools worden vier elektrische bladblazers van Stihl aangeboden, maar welke is nou geschikt voor jou? In deze blog geven we een overzicht van de belangrijkste verschillen.

BGE 71 EN BGE 81

De BGE modellen zijn bladblazers, waarmee je met een krachtige luchtstroom de bladeren voor je uit blaast. Optioneel kun je er een ombouw aan toevoegen om ook de bladeren, of andere tuinresten op te zuigen. hiervoor heb je geen gereedschap nodig. Ook is de bediening erg comfortabel en met één hand te doen. Met de BGE 71 heb je slechts 3,1 kg in je handen, met toch nog een vermogen van 1100 V. Wil je een bladblazer met iets meer kracht dan is de BGE 81 met z’n 1400 watt een goede optie. Dit model is ook nog licht te noemen met slechts 3,3 kilogram. Hiermee heb je ook een hogere luchtdoorzet met een maximum van 750 kubieke meter per uur. Bij de BGE 71 zit je op een maximum van 670 kubieke meter per uur.

SHE 71 EN SHE 81

De SHE modellen zijn bladzuigers, die de bladeren of grasresten niet alleen opzuigen maar ook direct hakselen. Daarnaast hebben ze ook standaard een ombouwfunctie tot bladblazer. Ook hier is geen gereedschap bij nodig. Voor een wat krachtiger model kun je het beste kiezen voor de SHE 81, met een vermogen van 1400 watt en maximale luchtdoorzet van 650 kubieke meter per uur.
De SHE 71 is echter ook een prima optie bij gemiddeld gebruik. Dit model heeft een vermogen van 1100 watt en een maximale luchtdoorzet van 580 kubieke meter per uur. Ook is dit model met z’n 4,1 kilogram net iets lichter dan zijn groter broer met 4,4 kilogram.

Kortom, voor ieder wat wils.