Welke STIHL motor doorslijper?

De benzine aangedreven doorslijpers van STIHL zijn licht, robuust en krachtig. Hiermee slijp je in no time stoepranden, tegels, betonbanden etc. door. Bij Tuin Tools worden 4 verschillende doorslijpers aangeboden. In deze blog leg ik de belangrijkste verschillen uit.

TS 410 en TS 420

Voor een compacte en robuuste doorslijpmachine kun je kiezen uit de TS 410 en de TS 420. Beide hebben een zeer innovatief longlife-luchtfiltersysteem met cycloonvoorafscheiding.
Dit zorgt voor een lange levensduur van de filter en lange onderhoudsintervallen. De compacte constructie zorgt voor een optimale balans. Doordat de machine een zeer laag trillingsniveau heeft bespaar je krachten. Ook heeft deze motorslijper een ergonomische beugelgreep, zodat je in iedere werkhouding een goede slijpcomfort hebt. De constructievorm van de 410 is gebaseerd op een 300 mm doorslijpschijf en die van de 420 op een 350 mm doorslijpschijf.  Beide modellen voldoen aan de uitlaatgaswetgeving EPA II en EU II. En dan hebben we het nog niet een gehad over de elastostart, compensator en decompressieklep en de comfortabele bajonettankdop. Met deze machines kun je makkelijk werken uit de losse hand of met behulp van de slijpwagen FW 20.

TS 700 en TS 800

Deze topmodellen hebben een zeer krachtige 5,0-kW motor. Ook hebben beide, net zoals de TS 410 en 420 een longlife-filtersysteem met cycloonvoorafscheiding. De constructievorm van de 700 is gebaseerd op een 350 mm doorslijpschijf en die van de 800 op een 400 mm doorslijpschijf. Ondanks dit wat zwaardere modellen zijn, blijven ze gebruiksvriendelijk door het ergonomisch design met geoptimaliseerde handgreepposities. Ook hier heb je een elastostart, compensator en decompressieklep. Verder zijn ze standaard uitgerust met een wateraansluiting en kunstharsgebonden doorslijpschijf. Mocht je liever niet met de hand willen werken dan kun je deze machines ook gebruiken in combinatie met de slijpwagen FW 20.