Welke STIHL motor kettingzaag?

Wanneer je een overzicht ziet van de STIHL kettingzagen is het misschien lastig om een keuze te maken. Qua uiterlijk lijken de machines veel op elkaar, dus hoe kies je nu de motorzaag uit die het beste past bij jouw klussen? Over het algemeen is een motor kettingzaak in te zetten voor vrijwel iedere zaagklus. In deze blog vertel ik wat de belangrijkste onderlinge verschillen zijn.

Gewicht

Het gewicht van deze machines varieert van 2,6 kg tot en met 6,6 kg. Over het algemeen hebben de machines met een zwaarder gewicht meer power. Mocht je voor jouw klussen niet veel power nodig hebben dan is het zonde om dit extra gewicht te tillen.

Vermogen

Het maximale vermogen varieert van 1,0 kW/1,3 pk tot en met 4,2,5 kW/5,7 pk. Per kettingzaag wordt weergegeven voor welke type klus (lichte, zware of middelzware betsanden) deze is bedoelt. Bij twijfel is het misschien handig om eerst te bedenken waarvoor je de kettingzaag primair aanschaft. Mocht je hem incidenteel nodig hebben voor grotere klussen dan kun je er ook aan denken om hiervoor een van de buurman te lenen.

Zaagbladlengte

De zaagbladlengte varieert van 25 tot en met 50 cm. Jouw ideale zaagbladlengte is afhankelijk van de diameter van het te zagen bestand. Bij grotere diameters is het efficiënter om met een langere zaagblad te werken. Let er wel op dat hoe groter de zwaardlengte hoe meer gewicht er aan de voorkant hangt.

Alle STIHL motor kettingzagen hebben een elektrische ontsteking en 2 jaar garantie.