Welke tuinmachines moet ik aanschaffen?

Stel je trekt net in je nieuwe woning met tuin, maar je hebt nog niet eerder een eigen tuin gehad. Waar begin je dan? En welke machines moet je dan aanschaffen?

Allereerst is het natuurlijk de vraag of je de tuin laat aanleggen of dat je zelf aan de bak gaat. Je kunt inspiratie opdoen op het internet en natuurlijk even spieken bij de buren. Houd bij de keuzes ook altijd rekening met het onderhoud van de tuin. Misschien heb je wel een super mooie tuin in gedachten, maar vraagt deze veel meer onderhoud dan je kunt of wilt uitvoeren.

Tuinmachines

Wat voor soort tuin je ook kiest en of je het nou zelf doet of laat uitvoeren, uiteindelijk heb je ook je eigen tuinmachines nodig. Wanneer je voor gras gaat heb je uiteraard een grasmachine nodig. Heb je slechts een klein lapje gras dan kun je het misschien nog met een handmaaier doen, maar over het algemeen is een gemotoriseerde of elektrische maaier een stuk gebruiksvriendelijker. Bij een motormaaier heb je nog het voordeel dat dit snoerloos kan. Heb je echter een grote oppervlakte om te maaien, dan kun je nog een stap verder gaan en kiezen voor een zitmaaier. En wil je het helemaal makkelijk hebben dan kun je natuurlijk ook nog voor de robotmaaier gaan.

Om de kantjes netjes af te werken heb je een kantentrimmer, ook wel grastrimmer genoemd. Eventueel kun je ook nog kiezen voor een bosmaaier. Deze machine is multifunctioneel, waarmee je zowel gras als beplanting kunt maaien. Maar, nu het gras er keurig bij ligt, wil je natuurlijk niet teveel bladeren op je gazon hebben liggen. Met een bladblazer of bladzuiger heb je dit zo verholpen. Gelukkig zijn ze de afgelopen jaren steeds stiller geworden, zodat je niet direct bonje hebt met de buren.

Heb je al een beter beeld gekregen van de tuinmachines die altijd handig zijn om te hebben? Lees ook onze andere blogs om je nog meer te verdiepen in de verschillende machines.

 

tuinmachines keuze