Welke verticuteermachine heb ik nodig?

Verticuteren doe je in het voorjaar of in het najaar. Heb je in het najaar niet geferticuteerd en ziet je gazon er niet zo florissant uit voor de zomer? Dan is het nu tijd om te verticuteren! Door te verticuteren zorg je dat er lucht, lucht, water en voedingsstoffen door de wortels van het gras kunnen doordringen. Ook verwijdert het mos, onkruid en schimmels.

Hoe werkt een verticuteermachine?

Een verticuteermachine ziet er een beetje uit als een grasmaaier, maar deze messen onder de machine dringen door tot de toplaag van het gazon, het gazonvilt. Het doel is dus niet om het gras te maaien, maar om het gras te verzorgen. Om het gazon langdurig gezond en onkruidvrij te houden zul je er wel regelmatig bij moeten maaien en mesten.

Elektrische of benzine verticuteermachine?

Verticuteren kun je met zowel een elektrische- als benzine verticuteermachine. Over het algemeen zijn elektrische machines goedkoper en milieuvriendelijker dan machines die met een benzinemotor. Daarnaast hebben ze meestal minder onderhoud nodig. Machines met een benzine motor hebben daarentegen vaak meer kracht. Deze afwegingen gaan ook op voor verticuteermachines. Omdat een verticuteermachine meer kracht nodig heeft dan bijvoorbeeld een grasmaaier, raden wij meestal benzine verticuteermachines aan.

Voor middelgrote tot grotere gazons is de WOLF Garten VA 357 B een goede optie. Deze heeft een krachtig 127 cc B&S 550 benzine motor en is voorzien van een centrale en traploze diepte-instelling. De 35 centimeter brede messenbalk bevat 14 dubbele stalen messen. Voor grotere gazons raden wij de WOLF Garten VA 389 B aan. De motor is met 163 cc wat sterker en heeft de messenbalk 16 dubbele stalen messen. Dit geeft net even wat meer capaciteit voor de grotere gazons. Ondanks deze machine wat zwaarder is, is de duwboom is volledig inklapbaar zodat je hem makkelijk kunt opbergen.

Getagged als: