Welke zitmaaier?

Bij grotere oppervlakten met gras zijn zitmaaiers ideaal. Er is een verschil tussen een frontmaaier en een tuintractor. Frontmaaiers maaien aan de voorzijde, waarmee je de kanten verder kunt maaien. Ze zijn dan ook zeer geschikt voor gazons met veel obstakels zoals bomen, struiken, vijvers etc. Tuintractors zijn daarentegen weer goed inzetbaar bij grotere oppervlaktes waar weinig obstakels zijn. Daarnaast heb je nog de keus uit een opvangbak, zij uitworp of mulch. Met een opvangbak krijg je een strak resultaat zonder gras restanten. Met een zijuitworp wordt het gras niet opgevangen maar aan de zijkant uitgeworpen. Hierdoor is het gras er makkelijk af te maaien. Bij mulchen wordt het gras in kleine stukjes gehakt en verspreid over je gazon. Hierdoor zal het gras langer vocht vasthouden en minder snel uitdrogen. Mulchen is echter niet aan te bevelen bij hoog gras.

MURRAY MSD100 zitmaaier


Deze Murray zitmaaier heeft een voetbediende hydrostatische transmissie met een 2-messen maaidek. Met een maaibreedte van 107 cm is deze maaier ideaal voor de grotere gazons. Met deze zitmaaier kun je zowel mulchen als zijlossen. Verder beschikt deze maaier over een comfortabele, verstelbare stoel met verhoogde rugleuning.


SNAPPER RPX 100 zitmaaier


Deze Snapper zitmaaier valt onder de categorie tuintractor en is uitgevoerd met een grote opvangbak. Ook deze maaier heeft de optie om te mulchen en is voorzien van een hydrostatische transmissie. Deze zitmaaier heeft 2-messen met een electro-magnetische mesinschakeling (PTO). De maaidek is 96 centimeter.


Beide maaiers hebben verschillende slimme functies zoals cruise control en eenvoudig te bedienen bedieningselementen.